måndag 29 mars 2010

Skånetrafiken och linje 5 i Bunkeflostrand

Vi har sedan en tid tillbaka (ett par år) fått busstrafik utanför knuten, något som stör oss mer och mer. Tyvärr verkar det som om Skånetrafiken inte har förståelse för att deras omläggning av trafiken inte är bra. Självklart förstår jag att bussar behövs och i viss utsträckning stör, men när man störs av 6 mestadels tomma bussar i timmen blir man ganska så trött!

Så här kommer senaste vädjan till Skånetrafiken! Den har legat orörd på skanetrafiken.se i två veckor, så förhoppningarna blir mindre och mindre för var dag... (Uppdatering: Efter ett påtryckingsärende är nu min fråga under behandling...)

Hur gör man för att få gehör för sina önskningar?

Hittade (tyvärr ett år för sent) fler som är av samma åsikt som jag: http://blog.flyttabusslinje5.se/

Hej Skånetrafiken,

Angående sträckningen och frekvensen av linje 5 i Bunkeflostrand. Tidigare gick bussen genom byn, förbi "centrum", men vid senaste omläggningen började ni trafikera Per Josephssons väg istället, från en ganska vältrafikerad sträckning till en mindre väg med betydligt mindre trafik. Dock ligger det många hus nära vägen som störs av busstrafiken här istället! Dessutom går bussen på denna linje i 20 minuters trafik (vilket innebär 6 passerande bussar i timmen!) och ofta utan passagerare, eller endast ett fåtal passagerare!

Mitt förslag till er är:
1. Byt tillbaka till den gamla rutten via Gottorpsvägen och Klagshamnsvägen!
2. Dra ner på antalet bussar per timme!
3. Gör det mer attraktivt att åka med bussen för att få fler passagerare, så nyttan av trafiken väger upp störningen som vi boende upplever! (Anledningar till att inte åka med bussen till stan för oss:
* Det tar för lång tid
* Det är för trångt på bussen (inte från Bunkeflostrand dock)
* Det är för dyrt, och orättvist system (dyrare att åka 1 timma från Ollebo till Kvarnby än 2 minuter från Bunkeflostrand till Ollebo!) (Förslag: Skapa 3 zoner istället och sätt ett minimum på två zoner, så blir det två zoner från Bunkeflostrand till Limhamn och mer rättvist!)
* Det känns otryggt, hög fart och kraftiga svängar på vägen, många vänstersvängar i rondeller bl.a.
4. Skaffa tystare bussar! (Jag har bott närmre bussdragningar i både Kristianstad och Karlskrona och inte störts på alls samma sätt som i Malmö!)
5. Ordinera trafikbolagen att hålla låg hastighet i bostadsområden och inte som idag full fart fram mot farthindren, bromsa, åk över hindret, och sen gasa på för fullt igen!

Med hopp om snar förbättring!

Inga kommentarer: